dräktighet och födsel

Agnes blev snabbt lugn och försiktig om sin mage och lite sorgmodig.

Under 3:e vecka så började hon äta sämre och i 4:e veckan så kunde vi se på spenarna att de var större och rosa. Under 5:e veckan började magen bli rund och fin 

Den 14 juni var vi på fosterdiagnostik (dag 50). Vet att det är för tidigt men veterinären stod på sig att hon skulle se antal valpar och att kliniken aldrig utför röntgen efter dag 50. Bilderna var svåra att tolka och visade 4 valpar enligt veterinär. Försökte att redigera bilderna hemma, kände att jag får lita min egen kompetens och känna efter under valpningen om det är något foster kvar. 

Den 14 juni flyttade Agnes hem till oss för att vara kvar ända tills valparna flyttat. Eftersom Agnes varit hos oss många gånger så vet vi att hon med en gång blir en i flocken. Vi har ställt iordning valprummet med valplåda och allt annat. Agnes och jag sover i det rummet. 


Den 21 juni började vi att tempa Agnes. Det tog sju dagar innan det visade en liten tempdipp strax under 37 grader. Agnes hade andra teckan på att det var dags. Ingen mat och ville bara vara i valprummet. Agnes började få värkar (inte så kraftiga) efter midnatt och den första valpen föddes den 28 juni kl 02:38. Det blev sammanlagt 2 tikar och 4 hanar.